How to make Biltong - Afrikaanse resep
Hier is 'n tradisionele Namibiese resep in Afrikaans! Die beste biltong resep.
Biltong... die een ding wat ons almal in Suid-Afrika liefhet. Ons koop dit óf in die winkel óf neem deel aan die tradisionele jag van volhoubare wildlewe bestuur. Hier is 'n tradisionele Namibiese resep in Afrikaans! Die beste biltong resep.
Gebruik BEES of WILD, die beste snit is silverside en Topside.
Sny die vleis in sowat 2 cm dik skywe, dit werk die beste veral met droog word.
Gooi die volgende specerye op, die materiaal is per kg rou vleis (biltong):
18 Gram sout, fyn sout of groot sout.
2 Gram swart peper, grof gemaal is die beste.
4 Gram gebrande koljander, jy kan dit in jou pan doen.
2 Gram bruin suiker.
Jy kan ook die Vasco Da Gama Peri Peri Anti-Pirate spice gebruik!
Gooi die vleis in 'n mengbak en werk al die specerye in die vleis in.
Sprinkel 'n bietjie Worcestersaus oor, moenie asyn gebruik nie.
Laat staan vir 12 ure in 'n koel plek, soos 'n yskas of koelkamer, en meng weer deur, laat staan weer vir 12 ure.
Hang op om droog te word in 'n goed gewentileerde vertrek of voor 'n waaier.
Share